2 Mart 2014 Pazar

What Maisie Knew (2012) Türkçe adı: "Arada Kalan"





IMDB'den film bilgileri

Çok nadirde olsa bir filmin adını Türkiye'ye uyarlarlarken yerinde bir isim vermiş olmalarına şaşırdım.
Küçük Maisie'nin anne-babası ayrılırlar. Annesi rock'çı bir müzisyen, sorunlu ve sorumsuz bir kadındır. Babası için ise söylenecek şudur; al birini vur ötekine! Bunlar dünyaya getirdikleri çocuklarına ebeveynlik edecek yeterlilikte değillerdir ve Maisie'nin dramı burda başlar... Parasal yeterlikleri olmasına bile rağmen çocuğu sefil-perişan ederler. Hikaye Maisie'nin bakışından yansıtılmakta. Filmin mağdur çocuğu "Onata Aprile" da çok güzel bir iş çıkarmış.
Çok üzücü bir hikaye. İzlerken şiştim, delirdim.. Bildiğim küfürlerin çoğunu ana-babaya saydırdım! Ama en çok anaya (J.Moore). Hatta bir ara "ulan bu yavrucak büyüsün ve bunları lime lime doğrasın" temennisinde bile bulundum!
Bekar ve 30-35 yaş altı bir izleyici iseniz film size pek hitap etmeyecektir. Ancak evli, hele hele çocuklu iseniz, benim gibi sinirlenebilirsiniz duruma... Çocuğuna bunlardan daha önemli olmayan sevgi ve şefkat veremeyecekse kimse çocuk yapmasın!! Aha da bu kadar açık konuşuyorum!
Araç kullanırken bile ehliyet isteniyorken çocuk sahibi olanlardan neden yeterlilik belgesi istenmez ki?! Bu şekilde olsaydı dünya belki de daha güzel, daha yaşanabilir bir yer olabilirdi kanımca.

İlginç bir not: Film, Henry James'in 1897 tarihli romanından uyarlanmış.

8.5/10