15 Mart 2009 Pazar

Kısa Kısa

15.03.2009 -Cumhuriyet Pazar-


- Türkiye'de yasaklı Youtube'un kullanıcıları 100 Milyon kişi sınırını aştı. Bir araştırma firmasının (ComScore) raporuna göre Ocak ayında Youtube üzerinden yaklaşık 15 milyar video izlendiğini belirtti. Google'ın bu hizmeti tüm dünyada oynatılan çevirimiçi videoların yaklaşık %43'ünü oluşturuyor.
- Microsoft arama motorunu yeniliyor. "Microsoft Live Search" adıyla sürdürülen hizmet Kumo kod adıyla şirket içince test edilmeye başlandı.
- Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBIT, 2009'da alan olarak %20 küçüldü. Daha önceden katılacağını belirtmiş olan 1.000 kadar firmanın vazgeçmiş olduğu belirtiliyor.

- Google destekli Android işletim sistemine sahip cep telefonunun ikinci versiyonu?! duyuruldu.
- Türk Telekom IP TV (telefon hattı üzeinden dijital TV yayını) için üç yılda 140 milyon dolar planlıyor. Bunun 40 Milyon dolarının 2009 yılı sonuna kadar olacağı kaydedildi.

- Philips saydam OLED (Organic Light Emitting Diode - Organik Işık Yayan Diyot) teknolojisinin prototipini tanıttı. Philips Resarch, gündüz saydam ve ışığı geçirebilen, sıradan bir cam görünümünde olan, karanlıkta ise panele dönüşebilen bu teknolojinin 3 ila 5 sene arasında seri üretimine geçirilmesini planlıyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=em&xl=empopup&em=cu/cudergi/w/d0904.html

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=em&em=cu/cudergi/w/d09.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder